Please or Register to create posts and topics.

Uduşun qoxusu: İlk dəfə qazandığım axşam

Hava soyuq idi. Noyabrın sonu, payızın ən cansıxıcı vaxtı. Pəncərədən çölə baxırdım, yağış yağırdı. Elə bil təbiət də mənim kimi yorğun idi. 33 yaşım var idi, təxminən 8 ildir ki, eyni şirkətdə çalışırdım. Mühasibatlıq şöbəsində işləyirdim, rəqəmlər, hesabatlar, vergilər... Hər gün eyni şeylər. İşimi sevmirdim, amma başqa seçimim yox idi.

O gün işdən çıxanda saat 19:30 idi. Yağışda islanaraq avtobus dayanacağına getdim, 15 dəqiqə gözlədim, sonra avtobusa mindim. Evdə məni heç kim gözləmirdi. Tək yaşayırdım. Bu, mənim seçimim idi, amma bəzən bu tənhalıq məni üzürdü. Evə çatanda paltarımı dəyişdim, yemək qızdırdım, yedim. Sonra televizoru açdım, bir müddet baxdım, söndürdüm. Darıxırdım.

Telefonu götürüb sosial şəbəkələrə baxdım. Dostlarımın şəkilləri, restoranlarda çəkdirdikləri fotolar, tətillər, ailə xoşbəxtlikləri. Mənim isə heç nəyim yox idi. Birdən bir reklam gördüm. mostbet app. Reklamda deyilirdi ki, yeni oyunçulara bonus var, oynaya bilərsən, əylənə bilərsən. Düşündüm, nə olar, bir baxım. Proqramı yüklədim, qeydiyyatdan keçdim.

İlk baxışdan hər şey sadə və başadüşülən görünürdü. Qeydiyyatdan sonra mənə 10 manat bonus verdilər. Dedim, yaxşı, bununla oynayım görüm nədir. Slot maşınlarına baxdım, bir neçə dəfə fırlatdım, uduzdum. Bonus pulu qurtardı. O zaman başa düşdüm ki, bu bonusla oynamaq maraqlı deyil, öz pulumu yükləməliyəm. 20 manat yüklədim hesaba.

Yenə slotlara başladım. Uddum da, uduzdum da. 20 manat 15 manat oldu, sonra 12 manat. Düşündüm ki, qurtaracaq, bəlkə bağlayım. Amma birdən canlı kazino bölməsini gördüm. Orada real dilerlər var idi, real oyunlar. Ruletka, blackjack, poker. Blackjack oynamağa qərar verdim. Qaydaları bilirdim, çünki film çox görmüşdüm.

Diler kartları payladı. Mənim kartlarım 8 və 5, cəmi 13. Dilerin kartı 6. Qaydalara görə, dilerin zəif kartı var, mən daha kart götürməməliyəm. Dayandım. Diler kart götürdü, 22 etdi, uduzdu. Mən uddum. Bu, maraqlı idi. Bir neçə dəfə belə oldu. Balans 20 manat oldu, sonra 30 manat, sonra 40 manat.

Həyəcanlandım. Bu, slotlardan fərqli idi. Burada düşünmək lazım idi, qərar vermək lazım idi. Bir saat oynadıqdan sonra balans 70 manat oldu. 20 manat qoymuşdum, 50 manat qazanc. Dayandım. Çıxarış etdim, pulu karta köçürdüm. O gecə yuxum gəlmədi. Sadəcə yatıb düşündüm: "Bu, necə oldu?".

Ertəsi gün işdə fikrim dağınıq idi. Rəhbər nəsə dedi, eşitmədim. Axşam evə qayıdan kimi telefonu götürdüm, mostbet app proqramını açdım. Bu dəfə 30 manat yüklədim. Blackjack oynamağa başladım. Daha diqqətli idim, daha təcrübəli. Dilerin kartlarına görə qərar verirdim, riski hesablayırdım. İki saat oynadım. Balans 120 manat oldu. Dayandım. 90 manat qazanc.

Bir həftə sonra yenə oynadım. Bu dəfə 50 manat yüklədim. Bir saat oynadım, 50 manat 80 manat oldu. Sonra bir qərar verdim: bütün 80 manatı bir mərcə qoymaq. Dilerdə svoyka 6 var idi, məndə isə 11. Qaydalara görə, svoyka 6-ya qarşı 11-də mərc qoymaq olar. Qoydum. Diler kart payladı, mənə 10 gəldi, cəmi 21. Dilerə svoyka 6, sonra 9 gəldi, cəmi 15. Mən uddum. 80 manat 160 manat oldu.

Nəfəsim kəsildi. Ekrana baxdım, gözlərimə inana bilmirdim. Dərhal dayandım. Çıxarış etdim. 160 manat. 50 manat qoymuşdum, 110 manat qazanc. Üç gün sonra pul karta gəldi. Həmin gün işdən sonra mağazaya getdim, özümə yeni gödəkçə aldım, yaxşı restoranda nahar etdim. Tək oturub yemək yedim, amma xoşbəxt idim.

Bu hadisədən sonra blackjack mənim üçün sadəcə oyun deyil, bir növ terapiya oldu. İşdən yorğun gələndə, əsəbi olanda, darıxanda mostbet app proqramını açırdım. Bir saat oynayırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma əsas odur ki, fikrim dağılırdı, beynim boşalırdı.

Altı ay belə keçdi. Bu müddətdə çox şey öyrəndim. Ən vacibi odur ki, qumar oyunlarında ən böyük düşmən acgözlükdür. Uduzanda dalınca getmək, udanda dayanmamaq. Mən özümə qayda qoydum: nə vaxtsa 100 manat qazansam, dayanacam. Nə vaxtsa 50 manat uduzsam, dayanacam. Bu qaydalara əməl etdim. Bəzən çətin oldu, amma bacardım.

Ən böyük uduşum 400 manat oldu. O gün işdə çox pis gün idi, rəhbər məni haqsız yerə danlamışdı. Evə gəldim, əsəbi idim. mostbet app proqramını açdım, blackjack oynamağa başladım. Əsəbimi oyuna tökdüm. Üç saat oynadım. Nə vaxtsa baxdım ki, balansda 450 manat var. 50 manat qoymuşdum, 400 manat qazanc. Dayandım, çıxarış etdim. Ertəsi gün anamın bank kartına 200 manat göndərdim, dedim: "Ana, bu sizə, xərclə". Anam çox sevindi, mən də sevindim.

Bu gün mən hələ də oynayıram. Həftədə bir dəfə, bəzən iki dəfə. Amma nəzarət məndədir. Bilirəm nə vaxt dayanmalıyam, bilirəm nə vaxt yox. Bu, sadəcə əyləncədir, qazanc mənbəyi deyil. Əsas odur ki, özünü itirməyəsən. Mən bunu öyrənmişəm.

O yağışlı axşamı xatırlayıram. Tənha idim, darıxırdım, heç nə etmək istəmirdim. Təsadüfən bir proqram yüklədim, bir oyun oynadım. Və bu oyun mənə yeni bir dünya açdı. Təkcə qazanc dünyası deyil, özümü kəşf etdiyim bir dünya. İndi mən daha güclüyəm, daha inamlıyam. Və bilirəm ki, həyatda hər şey ola bilər. Əsas odur ki, hazır olasan.