Please or Register to create posts and topics.

Bir giriş, bir ömürlük təbəssüm

Həmin gün həyatımın ən qarışıq günlərindən biri idi. Səhər durdum, telefonumu itirmişdim. Harada olduğunu xatırlamırdım. Dünən axşam dostlarla görüşmüşdük, bir kafedə oturmuşduq, sonra... yadımda deyil. Bütün səhərimi axtarışla keçirdim. Evdə hər şeyi alt-üst etdim, işə də gecikdim. Müdir zəng elədi “hardasan?” dedi. Mən dedim “telefonumu itirmişəm”. O güldü, dedi “sən hər şeyi itirirsən”. Həqiqətən də, mən daima bir şey itirirəm – açarlar, pul kisəsi, əlcəklər. Amma telefon? Bu ağır idi.

İşə gedəndə yolda düşündüm: “Bəlkə taksiyə düşüb?”. Taksi şirkətinə zəng etdim, yox, taksilərdə yox idi. “Bəlkə kafedə qalıb?”. Kafeyə zəng etdim – yox, təmizlikçilər heç nə tapmayıb. Günüm zəhrimar kimi keçdi. Axşam evə gələndə birdən ağlıma gəldi: mən küçədə oturmuşdum dünən, skamyada, siqaret çəkirdim. Və telefonu skamyada unutmuşdum. Həyəcanla küçəyə qaçdım – skamya boş idi. Telefon yox idi. Ürəyim sıxıldı.

Evinə gəldim, yorğun və məyus. Arvad dedi “noldu, tapmadın?”. Dedi “olsun, yeni alarıq”. Amma yeni telefon üçün pul yox idi. Ayın sonu, kartda 70 manat, kirayəni verməliyəm, işıq pulu, hər şey. Oturdum divanda, düşündüm. Birdən köhnə telefonumu götürdüm – işləyir, amma yavaşdı. Onu açdım, brauzerə girdim. Bilmirəm niyə, amma yadıma düşdü ki, bir dostum bir sayt demişdi: mostbet azerbaycan giriş. “Görüm nə var” dedim.

Yazdım mostbet azerbaycan giriş. Sayt açıldı. Köhnə telefon yavaş işləyirdi, amma sayt açıldı. Qeydiyyatdan keçdim – nömrə, ad, parol. Təsdiq kodu gəldi, yazdım. İçəri girdim. Balans sıfır idi. Düşündüm “bəlkə 10 manat yatırım? Nə olar ki, itirsəm? İtirsəm, 10 manat itərəm, qazansam, bəlkə yeni telefon ala bilərəm?”. Bu fikir mənə güc verdi. Yatırdım 10 manat.

Oynamağa başladım. Oyunların içində bir oyun gördüm – “Mystic Lake”. Sirli göl, pərilər, sehrli daşlar. Qaydaları oxudum: üç eyni simvol düşəndə bonus başlayır. Başladım oynamağa. Hər fırlanma 50 qəpik. Oynadım, oynadım, balans 10-dan 8-ə, 8-dən 5-ə, 5-dən 3-ə. “Yenə uduzuram” dedim. 3 manat qalmışdı. Düşündüm “son puludu, atım getsin”. Son mərci basdım. Fırlanır, dayanır – üç daş bir xəttə düşdü. Ekran qızardı, musiqi dəyişdi. Bonus oyunu: mənə 10 pulsuz fırlanma verildi, hər fırlanmada çarpanlar. Başladı. Birinci: 0. İkinci: 0. Üçüncü: 7 manat. Dördüncü: 12 manat. Beşinci: 0. Altıncı: 25 manat. Yeddinci: 0. Səkkizinci: 44 manat. Doqquzuncu: 18 manat. Onuncu: 0. Cəmi – 106 manat.

Oturduğum yerdə ağzım açıldı. 10 manatı 106 manat etdim. Dərhal 80 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Balansda 26 qaldı. Onu oynamağa davam etdim, 50 qəpiklik mərclərlə. Oynadım, bir az qazandım, bir az uduzdum. Yarım saatdan sonra balans 34 manat oldu. Onu da çıxartdım. Ümumi qazanc – 114 manat. O gecə yata bilmədim. Sevinclə arvada dedim: “Bilirsən nə oldu?”. Arvad dedi “nə?”. “Mən mostbet azerbaycan giriş elədim, 10 manat yatırdım, 114 manat qazandım”. Arvad inanmadı. Telefonumu göstərdim, balansı göstərdim. O da güldü, dedi “sən ki telefonunu itirdin, bəlkə də o şans idi”. Mən dedim “bəlkə də”.

Üç gün sonra pul kartıma gəldi. Həmin pulun 90 manatına özümə yeni telefon aldım – əvvəlkindən yaxşı olmasa da, işləyən telefon. Arvada da 20 manat verdim, “özünə bir şey al” dedim. Qalan 4 manatı özümdə saxladım – buna “şans pulu” dedim. O gündən sonra o 4 manatı heç vaxt xərcləmədim. Hələ də kartımdadır. Xatirə kimi.

İndi hərdən axşamlar açıram mostbet azerbaycan giriş edirəm. Oynayıram, amma qaydalarımla: maksimum 20 manat, maksimum bir saat. Qazansam – yarısını çıxarıram, uduzsam – üzülmürəm. O ilk qazanc mənə bir dərs verdi: həyatda hər şey itə bilər – telefon, açar, pul. Amma şansı itirmək olmaz. Şans həmişə səninlədir, sadəcə onu tapmaq lazımdır. Mən şansımı mostbet azerbaycan giriş ilə tapdım. O gün telefonumu itirmişdim, amma şans qazanmışdım. Bəzən itirmək qazanmaqdır, elə deyil?

Bu hekayəmi ona görə yazdım ki, insanlar bilsin – həyatda ən çətin anında belə, bir giriş, bir klik, bir ümid hər şeyi dəyişə bilər. Mənim üçün dəyişdi. İtirdiyim telefonun əvəzinə yeni telefon aldım, itirdiyim günün əvəzinə yeni bir xatirə qazandım. Və hər dəfə mostbet azerbaycan giriş yazıb sayta girəndə, o itirdiyim gün yadıma düşür, gülümsəyirəm. Çünki bilirəm – itirmək həmişə pis deyil. Bəzən itirmək, yeni bir şans qazanmaqdır. Sağ olun, mənim nağılım budur. İndi gedim, yeni telefonumla oynayım. Yox, oyun deyil, uşaqlarla. Həyat davam edir. Şans isə həmişə yanımızdadır. Sadəcə onu görmək lazımdır. Mən gördüm. Siz də görərsiniz. Həmişəlik.